04.01.2018 tarihinde ülkemizde inşaatlarda kullanılan betonun denetiminin elektronik ortamda yapılması amacıyla, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Bakanlığımız arasında Savunma Sanayii Müsteşarı Prof.Dr. İsmail DEMİR ile Müsteşarımız Prof.Dr. Mustafa ÖZTÜRK’ün katılımlarıyla iş birliği protokolü imzalanmıştır.
İşbirliğinden Mutluyuz
Savunma Sanayii Müsteşarı Sayın Prof.Dr. İsmail DEMİR törende yaptığı konuşmada özetle; yapılan iş birliğinden mutluluk duyduklarını, ayrıca savunma sanayimizde kullanılan ileri teknoloji ve güvenlik sistemlerinden, teknik bilgilerinden diğer kurumlara da bilişim, güvenlik ve izleme konularında fayda sağlayabilecek bir kurum olduklarını, bu çalışmanın da tüm kurumlarımıza örnek olabileceğini belirtti.
Referans Nitelikte bir Çalışma
Bakanlığımız adına protokolü imzalayan Müsteşarımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK, söz konusu çalışmanın diğer yapı malzemeleri ve başka sektörlere referans niteliğinde bir çalışma olduğunu, uzun zamandır gündemde olan bu çalışmanın 2016 yılından itibaren yoğun bir çalışma ile üç farklı İlimizde deneme uygulamalarının yapılması ve sonuçların izlenmesi metodu sonucu olan ve bu gün protokolle nihayetlenen süreçte Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İnşaatlarda kullanılan diğer malzemeler içinde hatta farklı sektördeki malzemeler içinde güvenliliğin izlenmesi açısından yapılması gerektiğini düşünüyorum. Dedi.
Milli Üretimle Gerçekleştirmenin Kıvancını Yaşıyoruz
İmza töreni öncesinde proje hakkında teknik bilgilendirme yapan bulunan Genel Müdürümüz Sayın Banu ASLAN CAN,
“Bu çalışma ile güvenilir yapılaşmayı, milli üretimle gerçekleştirecek olmanın kıvancını yaşıyoruz. Protokol ile bir yıl içerisinde Ar-Ge çalışmalarının tamamlanması akabinde Ülkemiz genelinde RFID etiketleri kullanılarak beton denetimi daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilecektir. Bakanlığımızın inşaat yapım uygulamaları esnasındaki deneyim, bilgi birikimi ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın izleme, güvenlik ve bilişim konusundaki teknik kabiliyeti, tecrübe ve birikimi birleştirilerek betonda çipli sistem ile e-beton uygulamasına geçilerek betondaki hata, kayıp ve kaçak oranların sıfır ya da sıfıra en yakın hale getirilebilmesi sağlanacaktır.
E-beton sisteminin yurt genelinde kullanımından itibaren denetim ve deney sonuçlarının yapı sahibi ya da kullanıcısı ile paylaşılmasına olanak sağlayacak e-devlet sistemine entegrasyonu çalışmaları da eşzamanlı olarak sürdürülmektedir.
Bu yoğun süreçte bizden desteklerini ve katkılarını esirgemeyen Bakanlığımıza, Savunma Sanayi Müsteşarlığımıza ve Ülkemizin gurur verici kuruluşlarından olan ASELSANNET ’e ve Genel Müdürlüğümüz çalışanlarına ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. dedi.