Yüklenici : KALYON İnş. San. ve Tic. A.Ş.
Sözlemşme Bedeli : 67.435.000 TL
Sözleşme Tarihi : 29.02.2012
İşin Süresi : 400
2012 yılı Yatırım Programında 2011H037500 proje numarasıyla yer alan Mersin 3500 Kişilik Öğrenci Yurdu 2013 yılı Akdeniz Oyunları Organizasyonunda sporcuların barınma ihtiyacının karşılanmasını teminen kullanılacak olup, Yurt Blokları (9.881,73 x 8 blok) 78.053,84 m2, Sosyal Tesis 20.060,63 m2, Danışma 266,78 m2, Su deposu 242,50 m2, Sarnıç 242,50 m2, Teshin Merkezi 398,32 m2 olmak üzere toplam inşaat alanı 100.264,57 m2 dir.
Yurt blokları 8 bloktan ve zemin + 9 kattan oluşmakta olup, bir bloğun öğrenci kapasitesi 437 öğrencidir. 8 bloktaki öğrenci sayısı 3496 olup, her blokta 9 adet tek kişilik, 1 adet 2 kişilik engelli ve 142 adet de 3 kişilik öğrenci odası bulunmaktadır.
Sosyal tesis bünyesinde 3500 kişiye hizmet verebilecek 2 katlı yemek salonu, kantin - kafeterya, oyun ve internet salonları, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, aletli jimnastik ve spor salonları, 120, 135 ve 90 ar kişilik sinema düzeneğinde çok maksatlı salon, 515 kişilik akustik sistemi çözülmüş gösteri ve konferans salonu yer almaktadır. Ayrıca açık spor sahaları ile koşu parkurları mevcuttur.
Yurt blokları, değişken debili soğutucu akışkan klima sistemi (VRV-VRF) tarafından soğutulup ısıtılmakta olup, bina içerisindeki banyo, duş ve lavabolardan gelen atık sular (gri su), çeşitli arıtma sistemlerinden geçirilerek tuvalet rezervuarlarında kullanılmaktadır. Ayrıca güneş panelleri ile yenilenebilir enerji sistemlerinden, güneş enerjisi kullanılarak yurt bloklarının sıcak su ihtiyacı karşılanmıştır.
Bahçe sulamada kullanılmak üzere su sarnıcı yapılarak yağmur suyu depolanmıştır. Sosyal tesis binasında ısıtma ve soğutma fan-coil ile yapılmıştır. Isıtma tesisatında ısı geri kazanımı sağlama amaçlı ekonomizerler kullanılmıştır.
Mevcut bloklarda yangın söndürme sistemi olarak sprinkler sistemi ve yangın dolabı kullanılmış olup, kampüs alanında ise hidrant sistemi bulunmaktadır. Sosyal tesis binasında kullanılan havalandırma cihazlarının tamamı ısı geri kazanımlı olarak projelendirilmiştir. Tüm tesiste ısı yalıtımı yapılarak, mekanik tesisat sistemlerinde kullanılan cihazlar (dolaşım pompaları, brülörler vb.) enerji verimliliğini sağlayacak ve otomatik kontrol sistemine bağlı olarak çalışacak şekilde projelendirilmiştir.
Konferans salonu için noktasal renkli sahne projektörleri, koltuk kenarlarına iz armatürleri, aplik tipi armatürler, tavanda Par spotlar kullanılmıştır. A-B-C bloklar arasına iç sokaklar planlandığından iç sokak aydınlatmaları yere gömme spot LED armatürlerden oluşmaktadır.
Sinema salonlarının aydınlatmaları kompakt spot armatür ile sağlanılmıştır. Kondisyon salonları, spor salonları, ticaret alanları, banka gibi alanlarda Özel-4X18W flüoresan armatürler kullanılarak aydınlatılmıştır. Yarı olimpik yüzme havuzu içinde gömme LED spotlar, tavanda ise lineer aydınlatmalar yapılmıştır. Konferans salonu için profesyonelce çalışabilecek seslendirme, anında çeviri (Simültane), projeksiyon, kamera ve kayıt sistemi ile aydınlatma otomasyon sistemi planlanmıştır. Kapalı spor salonları için müzik yayın sistemi mevcut olup, sinema salonlarında 3D (3 boyutlu) sinema ve ses sistemi planlanmıştır. Tüm alanlar için yönetmelik ve şartnameler gereği istenilen yangın algılama, genel anons ve ses sistemi, CCTV sistemi, kablo tavası, telefon, TV, data sistemleri tasarlanmıştır
Bilgilerinize arz ederim.