Yapı İşleri Genel Müdürlüğü
Yapı İşleri
Genel Müdürlüğü

Kamu Yatırımları Hızla Hayata Geçiriliyor.

25 Ağustos 2016

 

Bakanlığımızca yatırım programında yer alan yatırımların hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda;  Kayseri, Bingöl ve Konya illerinde Ağustos ayı  itibariyle tamamlanarak hizmete açılan yatırımların detayı aşağıdadır;

 

 BİNGÖL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİNASI

 

           Bakanlığımız yatırım programında yer alan ve denetim hizmetleri Bingöl Valiliğince (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) yürütülen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hizmet Binası yapım işi tamamlanarak hizmete açılmıştır. Bingöl ’de 13.677,00 metrekare arazi üzerine inşa edilen hizmet binası 5.853,00 metrekare kapalı alana sahiptir. 1 bodrum katı, zemin kat ve 3 normal kattan oluşan Hizmet Binası 1.178,04 metrekare oturma alanına sahip inşaatın alüminyum kompozit ve silikon giydirme dış cepheye 8 cm lik taş yünü ile ısı yalıtımı yapılmıştır. İç mekânında granit ve laminat parkelerin kullanıldığı hizmet binasında 138 kişilik toplantı salonu bulunmaktadır. Toplantı salonu havalandırma ve soğutma sistemi ise %100 taze hava ile işletilen klima santralince sağlanmaktadır. 39 araçlık açık 7 araçlık kapalı otopark bulunmaktadır. Binadaki ısıtma katı yakıt (Kömür ) ile sağlanmaktadır. Binanın sıcak su ihtiyacı güneş enerjisi ile çalışan güneş panellerinden ve kazanlardan karşılanmaktadır.

 

KAYSERİ VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

 

      Bakanlığımız yatırım programında yer alan ve denetim hizmetleri Kayseri Valiliğince (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) yürütülen Kayseri Vergi Dairesi yapım işi tamamlanarak hizmete açılmıştır. Kayseri’de 11 bin 500 metrekare arazi üzerine inşa edilen hizmet binası 37 bin metrekare kapalı alana sahiptir. 2 bodrum katı, zemin kat ve 5 normal kattan oluşan Hizmet Binası 33 milyon 799 bin liraya mal oldu. 5.200 metrekare oturma alanına sahip hizmet binasında 310 kişilik toplantı salonu ve 152 araçlık kapalı otopark bulunmaktadır.  Binadaki ısıtma fan-coil ile sağlanmakta olup, havalandırma ve soğutma ise %100 taze hava ile işletilen klima santralince sağlanmaktadır. Binanın sıcak su ihtiyacı güneş enerjisi ile çalışan güneş panellerinden ve kazanlardan karşılanmaktadır. Binadaki çevresel sistemler, bina otomasyon sistemi ile kontrol edilmektedir.

 

KONYA AKŞEHİR (KOP) 500 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU

 

         Bakanlığımız yatırım programında yer alan ve denetim hizmetleri Konya Valiliğince (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) yürütülen Konya Akşehir 500 Kişilik Öğrenci Yurdu işi tamamlanarak hizmete açılmıştır.  Toplamda 19 bin 456 metrekare kapalı alana sahip olan yurt inşaatı 15 milyon 710 bin liraya mal oldu. 514 öğrenciye hizmet verebilecek kapasite inşa edilen yurt kampüsü; bodrum, zemin kat ve 5 normal kattan oluşan 2 adet yurt bloğu ile bodrum, zemin kat ve 1 normal kattan oluşan 1 adet sosyal tesisten oluşmaktadır.

 

 

 

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır